Tekemisen teemat

 Tämän osion tarkoituksena on esitellä monipuolisesti niitä tekniikoita, joista minulla on osaamista. Toiset tekniikat ovat aktiivisemmin käytössä kuin toiset: esimerkiksi lasitöiden tekemisen osalta tekniikka on opittu vuosia sitten. Perusteet ovat varmasti vielä olemassa muistin sopukoissa, mutta työvälineiden puuttuessa en ole voinut pitää taitoa aktiivisesti yllä.

Kuvataide

Piirtäminen

lyijykynä piirtäminen huuhkaja bubo bubo SapiDesign

Piirtäminen on ollut lapsesta asti todella luontaista ja viehättänyt todella paljon. Piirtäminen on oiva tapa luonnostella ideoita esimerkiksi neulahuovutettuja koirafiguureita. Omana toiveena on, että ehtisin tätäkin tekniikkaa harjoittaa pidempään ja syvemminkin kuin pelkästään luonnostelussa, joka toki on tyhjää parempi ja pitää taitoa yllä.

Akvarelli

vesiväri akavarelli kettu kortti kuva kuvitus joulu SapiDesign
Joulukorttiin vesiväreillä maalattu korttikuva.

Piirtämisestä seuraava luonnollinen askel on ollut vesiväreillä maalaaminen. Piirtämisen jäätyä tämäkin tekniikka on ollut vähemmän käytössä, mutta ei missään nimessä unohtunut.

Pastellimaalausmuotokuva koira chihuahua pastelli maalaus SapiDesign

Pastellimaalaus on viimeisimpiä innostuksia tekemisen saralla. Tällä tekniikalla saa nopeastikin aikaan näyttävää lopputulosta aikaan - täytyy vain tietää mitä tekee. Innostuksen tekniikkaan sain siitä, että pastelliliidut ja paperit lojuivat kymmenisen vuotta kaapin perukoilla, kunnes päätin osallistua viikonloppukurssille kansalaisopistolla.

Tässä linkit ko. tekniikan blogipostauksiin:
Pastellimaalaus
Joulumyyjäiset 2017
Maaliskuu 2020

Lasityöt

Lasitöitä olen tehnyt kuva-artesaanin opintoihin liittyen paikallisessa taidelasiliikkeessä. Tekniikoita olivat mm. lasinsulatus, tiffanytekniikka ja lasimaalaus. Lasi on haasteellinen ja vaativa ilmaisun kannalta. Valo vaikuttaa niin paljon siihen, kuinka se näyttäytyy katsojalle. Vahva osaaminen kuvallisessa ilmaisussa takaa onnistumisiakin, mutta koskaan en täysin ihastunut tekniikoihin tai lasiin materiaalina. Jotain jäin kaipaamaan, en osaa tarkemmin määritellä mikä se jokin on.

vuorikauris lasityö lasinsulatus SapiDesign
Vuorikauris hiotuista lasinpalasista, jotka sulatettu taustaan kiinni sulatusuunissa.

Neulahuovutus

Uusimpia ja itsenäisesti opiskeltu tekniikka yhden kirjan ja nettivideoiden perusteella sekä kokeilemalla, joka on minulle luontainen työskentelytapa. Neulahuovutustöissäni käytän pelkästään suomalaiselta kehräämöltä tilattua lampaanvillaa. Työni eivät sisällä erillisiä runkoja (tai niistä on erikseen mainittu), vaan ne ovat 100% villaa.

kettu jääkarhu susi avaimenperä SapiDesign
Valmistamiani neulahuovutettuja avaimenperiä; kettu, jääkarhu ja susi.

villakoira muotokuva figuuri miniatyyri villa veistos 3D SapiDesign
Neulahuovutettu villakoirafiguuri.

Neulahuovutettu tiibetinspanieli


Neulatyyny


Alla aiheeseen liittyviä postauksia:

Sisustaminen, suunnittelu ja remontoiminen

Usein suunnittelija käyttää apuvälineenään erilaisia visualisointiin tarkoitettuja ohjelmia. Itse olen perehtynyt erityisesti Rhinoceros, ArciCAD ja AutoCAD -ohjelmiin. Tällä hetkellä en tee suunnittelua työkseni, joten suunnittelua tapahtuu lähinnä omassa kodissa tapahtuvien remonttien suhteen ja hyvin pitkälti käsin piirtäen, suhdeviivainta apuna käyttäen. Visualisointi on lähinnä kuvafiilistelyä Pinterestissä ja tuotekuvia keräillen. Tässä kuitenkin näyte 3D -mallinnustaidoistani.

moowoo myyntinäyttelytila rendaus visualisonti 3D rhinoceros SapiDesign
Olin työharjoittelussa ko. yrityksessä ja visualisoin myyntinäyttelytilaa Rhinoceros -ohjelmalla.

Sisustaminen ja remontointi

Remontointikokemusta on omalla kohdalla kertynyt enimmäkseen omassa omakotitalossa ja erityisesti niissä työvaiheissa, joissa ei altistu pölylle tai kemikaaleille. Työnjako menee suurinpiirtein niin, että minä suunnittelen ja muut toteuttavat. Tapetointi on oma bravuuri tällä hetkellä ja olen oiva assistentti kattopaneloinnin ja laminaatin asentamisen suhteen. Suunnittelen yleensä kuhunkin tilaan toisiinsa väreiltään, materiaaleiltaan ja käyttötarkoituksiltaan sopivat pintamateriaalit ja kalusteet. Toki myös kanssa-asujaa kuunnellen.

sisustus remontointi valaisin tunnelma visuaalinen SapiDesign

Aihetta koskevat postaukset:
Makuuhuoneen remontti
Huoneiston stailaus myyntiä varten
Vaatehuone
Työhuoneen remontti
Säilytysjärjestelmän suunnittelua


Kuvankäsittely

Adobe Photoshop

Photoshop on minulle vanha, tuttu työkalu opiskeluajoilta ja kesällä ostin lisenssin käyttööni, sillä olen eräälle yrittäjälle suunnittelemassa logoa ja nettisivujen visuaalista ilmettä.
Askartelu

Kortit

Olen aina tykännyt tehdä kortteja itse ja aiemmin teinkin vesiväreillä paljon korttikuvia. Nykyään tulee paljon askarreltua ja käytettyä valmiita esimerkiksi valmiiksi stanssattuja 3D -kuvia. Askartelun maailma on nykyään melkoinen business ja tarvikkeisiin saa uppoamaan paljonkin rahaa, varsinkin jos on kokeilemisen halu ja intohimo näpräämiseen. Itse näen tämän korttiaskartelun eräänlaisena graafisena suunnitteluna - tosin manuaalisena sellaisena.
Askarteluun liittyviä postauksia:


Lisää kuvia tekemistäni töistä pääsee näkemään SapiDesignin Facebook - ja Instagram -tileiltä. Voit lähettää myös sähköpostia: slp198x@gmail.com.

Kommentit