Sisustaminen

Sisustaminen ja remontointi

Lapsena haaveilin omasta huoneesta ja usein mielikuvissani perheeni koti olisi sijainnut silloisessa koulussani (tilan määrä teki vaikutuksen) ja usein piirsin pohjapiirroksen luokkahuoneesta, jonne sijoitelin tv:n, sängyn, pienen maalausateljeen ja kuvittelin mitä kaikkea sijoittelisin lukuisiin luokan kaappeihin, koska säilytystilaa oli niin ruhtinaallisesti.
Yhdeksännellä luokalla olin työharjoittelussa paikallisessa arkkitehtitoimistossa. Sain sijoitella suunnitteluohjelmalla kesämökin pohjakuvaan kalusteet. Pohjapiirros tulostettiin ja väritettiin käsin puuvärikynillä. Arkkitehdin ura ei kuitenkaan houkutellut, koska ko. työpaikassa painotettiin sitä miten tärkeässä asemassa matematiikka on opiskeluissa ja se ei ollut eikä ole vieläkään vahvimpia osaamisalueitani. Haave jäi sittemmin unholaan.

Pyrin opiskelemaan kuvataiteilijaksi useampana vuonna kouluun kuitenkaan pääsemättä ja lopulta tieni vei muotoilun opintoihin; suuntautumisena tila- ja kalustesuunnittelu. Vaikka työelämässä en koskaan ole kunnolla päässyt toimimaan suunnittelun parissa niin opinnoista on ollut hyötyä omakotitalon remontoinnissa ja sen sisutussuunnittelussa.

Remontoimisessa työnjako menee suurinpiirtein niin, että minä suunnittelen ja muut toteuttavat. Pölyiset hommat jätän terveyssyistä suosiolla muille. Tapetointi on oma bravuurini tällä hetkellä ja olen oiva assistentti kattopaneloinnin ja laminaatin asentamisen suhteen. Suunnittelen yleensä kuhunkin tilaan toisiinsa väreiltään, materiaaleiltaan ja käyttötarkoituksiltaan sopivat pintamateriaalit ja kalusteet. Toki myös kanssa-asujaa kuunnellen.

sisustus remontointi valaisin tunnelma visuaalinen SapiDesign

Aihetta koskevat postaukset:
Makuuhuoneen remontti
Huoneiston stailaus myyntiä varten
Vaatehuone
Työhuoneen remontti
Säilytysjärjestelmän suunnittelua

Kommentit