Huuhkaja -huovutus

 

taideteos taide villa villataulu huovutus märkähuovutus neulahuovutus SapiDesign

Eräänä iltana, kun aurinko oli juuri laskemassa ja oli jo hieman hämärtynyt, olin viemässä roskia ulos. Samassa, kun astuin ovesta ulos terassille kuului vaikuttava "Huuu-uu!".  Jähmetyin paikalleni ja jäin kuuntelemaan: "Huuu-uu!". Vaikuttava ja samalla hieman jännittävä hetki! Mietin miten lähellä huuhkaja mahtoi olla. Ääni kuului melkoisen läheltä, mutta hämärässä ei voinut enää tehdä näköhavaintoja. Sen verran vaikuttava ääni kuitenkin oli, että se toimi inspiraationa seuraavalle huovutustyölleni.

Aloitin maiseman tekemisestä ja kokeilin tehdä sitä märkähuovuttamalla. Tämä on oikeastaan kolmas kokeiluni ja pikkuhiljaa tekniikka alkaa hioutumaan; tarvitaan vain riittävä määrä toistoja (ehkä parisenkymmentä vielä). Aikaisempia kokeiluja maisemahuovutuksesta löydät aiemmista postauksistani: Metsän eläimiä retkelle mukaan ja Tammikuun huovutukset 2022 .


wetfelted märkähuovutus villa wool käsityö handcrafts  landscape SapiDesign
Maisema märkähuovuttaen.


Märkähuovutettu pohja valmiina. Pohja oli suurin, mitä olen milloinkaan märkähuovuttanut. Pohjan koko on 45 x 35 cm.

märkähuovutus huovutus maisema wetfelted landscape SapiDesign
Märkähuovutettu maisema kuivuneena.


Valmiiseen pohjaan aloin neulahuovuttamaan huuhkajaa omien luonnosteni pohjalta. Neulahuovutusalustana minulla toimii iso vaahtomuovin pala. Koko työ mahtuu hyvin lepäämään alustalla ja neulallalla on aina allaan pehmeä alusta vastassa koko työn laajuudelta. Itse varsinaista työstettävää aluetta ei siis tarvitse siirtää alustan mukaan - voi keskittyä rauhassa tikuttamiseen.

neulahuovutus needlefelting huuhkaja bubo bubo wild villi pöllö owl SapiDesign


Tässä lopullinen työn tulos. Kaikkiaan työn tähän vaiheeseen saattaminen vei yhteensä noin 20 tuntia.

artwork art wool felted taideteos villa huovutettu SapiDesign
Valmis teos.


Ja koska teoksen on tarkoituksena riippua seinällä, niin katkaisin vanhasta männyn oksasta (jonka keräsin maasta) teosta varten sopivan pätkän ja tein erikseen kiinnityslenkit villasta ja säkkikankaasta. Sopivassa suhteessa rosoisuutta ja ihanaa villan pehmeyttä vanhaa männynoksaa vasten. Oksaan sidoin ripustuslenkin siimasta.


villa huovutus huovutettu taideteos huuhkaja SapiDesign
Ripustusratkaisun luomisessa auttoi vanha, maasta kerätty, männynoksa.huuhkaja owl villa wool detalji yksityiskohta SapiDesign
Huuu-uu!

Kiitos postauksen lukemisesta. Lisää eläinaiheisista huovutuksista voit lukea aiemmista postauksista, joiden linkit linkkaan alle. Mukavia lukuhetkiä!

Metsän eläimiä retkelle mukaan

Neulahuovutettu sinitiainen

Tammikuun huovutukset 2022


Muistathan, että voit seurata SapiDesignin tekemisiä myös somen puolella:

Please, follow SapiDesign in Twitter (in English):Kommentit