Neulahuovutettu sinitiainen


neulahuovutus hahmo figuuri lintu sinitiainen SapiDesign


 Minulla on pitkään ollut mielessä kolmiulotteisen linnun neulahuovuttaminen ja sopiva tilaisuus kokeilla tätä ideaa tuli tammikuun lopulla lähipiirissä vietettävien merkkipäivien ansiosta. Kyseessä on päivänsankarin lempilintu; sinitiainen.

Aloitin luonnostelemalla netistä löytyvien kuvien perusteella.

sinitiainen lyijykynäpiirros hahmottelu luonnos piirtäminen
Hahmon työstäminen alkaa aina lyijykynäluonnoksilla.


sinitiainen neulahuovutus figuuri lintu käsityö
Hahmon mittasuhteiden ja muodon hakemista.

En käytä hahmoissani lainkaan rautalankaa tai muuta täyteainetta (esim. vanua), jos kyseessä on pienet hahmot, kuten tässä (noin 10-15 cm pitkä/korkea). Alkuun hahmon tekeminen keskittyy oikeiden mittasuhteiden tekemiseen. Sen jälkeen alkaa ns. hienosäätö eli muotojen ja värien lisääminen. 

neulahuovutus hahmo lintu SapiDesign
Siivet olivat haasteellinen työstettävä.

Supussa olevat siivet tuottivat eniten vaikeuksia ja olivat tietenkin eniten aikaa vieviä. Kahteen kertaan taisin nuo siivet tehdä, jos oikein muistan. Lopulliseen hahmoon olin ihan tyytyväinen. 
Valmiin sinitiaisen istutin "korttipohjaan".  Mielessäni lintu olisi istahtanut kaikkein parhaiten puurenkaaseen, mutta sellaista ei ollut saatavilla, joten stanssasin puukuvioisesta kartongista neljä kappaletta pyöreitä "vanteita", joista kaksi liimasin aina vastakkain ja sain kaksi puukuvioista vannetta, jotka toimivat kortin pohjana. Oksaan kiinnitin itse sinitiaisen hahmon - oksan liimasin vanteiden väliin.

neulahuovutushahmo neulahuovutus villa SapiDesign

kortti syntymäpäiväkortti sinitiainen neulahuovutus SapiDesign


Mietin pitkään erilaisia koristeita ns. puuosiin; foamiran kukkasia, kartonkiperhosia ja nauhoja. Jotenkin ne eivät vain istuneet tuohon millään tavalla, joten raamit ovat vaatimattomammat ja itse päähenkilö eli neulahuovutushahmo vie käytännössä kaiken huomion. Ja toisaalta hahmon on ollut tarkoitus näyttää realistiselta, joten kaikenlaiset koristeet olisivat tavallaan ristiriidassa kokonaisuuden kanssa.


Tämän "onnittelukortin" oli tarkoitus toimia myös koristeena, jonka saisi helposti roikkumaan. Näin sillä ei olisi pelkästään onnittelukortin funktio, vaan myös käyttötarkoitus koriste-esineenä ja ilahduttaa esillä pidempään, kuin perinteinen kortti, joka helposti siirretään arkistojen aarteisiin piiloon kaappiin tai lipastoon.Kommentit

  1. Lintusi on todella kaunis ja aidon näköinen. Upea idea syntymäpäiväkortiksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti