Wc -remontti

renovating interior design bathroom SapiDesign

Wc- remontti on ollut haaveissa pidemmän aikaa ja nyt alkuvuodesta päätimme toteuttaa sen. Talo on rakennettu 90- luvun alussa ja wc oli alkuperäinen kalusteineen päivineen. Allaskaluste oli ajoittain aika hankala käyttää niin vetolaatikoiden kuin altaankin osalta. Wc oli muuten ihan hyvässä kunnossa, mutta tila oli kuitenkin aika pieni ja erilaisilla kaluste- sekä värivalinnoilla halusimme saada isomman tilan tuntua ja käytännöllisyyttä. 

Allaskaappi oli melkoisen matalalle asennettu, kun yleensä käyttökorkeus on noin 820-850 mm lattiatasosta. Entinen allaskaluste oli reilusti alle sen ja käyttömukavuus sitten sitä luokkaa eli hankalaa. 

Seinissä oleva muovimatto/muovitapetti oli hyvin kiinni alustassaan, mutta lattialta seinälle nostettu laattarivi irtoili ja kupruili liimauksestaan. Lisäksi halusimme jälleen luopua seinäpatterista lämmitysmuotona ja vaihtaa sen lattialämmitykseen. Myös kattopaneloinnin takana oleva höyrynsulku oli jälleen paikattava.
Entiset kalusteet wc- istuimineen eivät kuitenkaan päätyneet kaatopaikalle, vaan kirppishintaan läheiseen varastohalliin työntekijöiden sanitettitiloihin.


aikamatka 1991 wc
Aikamatka vuoteen 1991.


allaskaluste remontti wc
Kalusteet eivät päätyneet kaatopaikalle, vaan ne myytiin nettikirppiksellä.


peilikaappi wc remontti
Vanha peilikaappi toi tilaan ahtauden tuntua.

Peilikaapin yllä olevat halogeenivalot kärsivät ajoittain jostain kosketusviasta, koska ne välkkyivät muuntajaa siirrellessä. Muuntaja ja johdotukset olivat irrallaan kaapin päällä ja aina siirreltävänä siivouksen yhteydessä. Lisäksi ulkoneva peilikaappi lisäsi ahtauden tuntua. Peilikaapin vieressä oleva pistorasia meinasi irrota kiinnityksestään aina kun sitä käytettiin vaikkapa hiustenkuivaamisen yhteydessä. Sähkökaluste oli siis heikosti kiinnitetty seinään.

vanha allaskaappi wc remontti
Allastaso oli alunperin asennettu normaalia matalammalle 
ja käyttäminen oli hankalaa.Remontointi alkoi vanhan purkamisesta. Tai oikeastaan ideoinnista; ennen varsinaista purkamista kävimme etsimässä laatat lattiaan ja seinään. Valitsimme kalusteet ja seinän värisävyn. Mitä enemmän remontteja tekee, sitä rennommaksi materiaalivalinnat tulevat. Ehkä oma tyyli on jo tiedossa ja toki aiemmin remontoidut huoneet jo osaltaan määrittelivät tyyliä ja suuntaa valinnoille, vaikka näin pienessä ja erillisessä tilassa olisi voinut revitelläkin. Alkuun oli sini/oranssi värimaailma ajatuksissa ja hyvinkin geometriset kuviot, mutta lopulta seinälaatta, jonka valitsimme, vaikutti kaikkiin muihin valintoihin. 


graphic harlequin
Kuva lainattu Pinterestistä

värikartta
Kuva lainattu PinterestistäLaattavalinta kannattaakin aina lähteä tekemään seinälaatasta; lattialaatoissa on aina valinnan varaa ja ne on helpompi saada sointumaan ensin valitun seinälaatan kanssa.

seinälaatta K-rauta Cello
Laattojen valinta kannattaa aloittaa aina seinälaatasta.

Purkamisen jälkeen tuli tietysti lattialämmityksen valaminen ja kaatojen teko. Wc-tilassa on lattiakaivo ja silloin vaaditaan aina vesieristys. Valut, vesieristys ja itse laatoitus tehtiin ammattilaisen toimesta. Mies maalasi, saumasi laatat, paneloi katon ja veti sähköt itse. Sähkö- ja putkiasennukset hoitivat taas ammattilaiset. Itse kalusteiden kiinnittämiseen meni yksi kokonainen päivä taukoineen.  Jännitimme laattaan poraamista; sellaista ei oltu aikaisemmin tehty, mutta hyvin se sujui oikeilla työvälineillä (laatoille tarkoitetulla poran terällä). 


purkaminen remontti wc
Remontti alkoi vanhan purkamisella.


Lattialämmityskaapeli kiinnitettynä ennen lattiavalua.


Lattiavalu lämmityskaapelin päälle tehtynä ammattilaisen toimesta.


Lattia- ja seinälaatoitus tehtiin ammattilaisen toimesta.


Seinämaalaukset ja laatoitukset valmiina.

Seinämaaliksi valikoimme Tikkurilan Luja -maalin, joka on kosteisiin tiloihin tarkoitettu tuote. Pieni wc ei välttämättä olisi sitä tarvinnut, olisimme hyvin selvinneet kuivan tilan maalillakin, mutta nyt veden roiskumista ei ainakaan tarvitse varoa. Meillä on remontoidessa aina se ajatus, että teemme sellaista jälkeä, että remonttitarvetta ei enää myöhemmin tulisi. Valinnat ovat aina sen periaatteen mukaisia.
Seinälaatoituksen kuvio-osuutta laitettiin ns. yhden laattarivin verran ja sellaiselle korkeudelle, että se jäisi  seinälle tulevan peilin alapuolelle ilmettä antamaan.

Lopuksi katon panelointi.


Tässä vaiheessa remonttia, kun kattopaneeli oli kiinnitettynä, pystyi jo huokaisemaan. Mies kyllä remontoi tilan pääasiassa yksin, sillä pieneen tilaan oli hankala mahduttaa kahta henkilöä työskentelemään. Itse keskityin siis lähinnä väli- ja loppusiivouksiin sekä muuhun oheistoimintaan, mitä remontti tuo aina tullessaan. Niin ja sisustussuunnittelutyö oli pääasiassa minun vastuullani, toista osapuolta herkällä korvalla kuunnellen.


ido glow vitra corniche vitra interiordesign
Valmis wc- tila sisustettuna.

Lopputulokseen olimme todella tyytyväisiä. Tuntui, että valinnat osuivat nappiin kaikin puolin; pinnat ja värit sekä kalustevalinnat. Wc -istuimen valitsimme tarkoituksella tavallista korkeamman; se lisää käyttömukavuutta huomattavasti.

Ido Glow sisustussuunnittelu wc remontti
Wc -istuin on normaalia korkeampi Idon Glow


SapiDesign
Temalin kalusteet kiiltävän valkoisella pinnalla.

otsoson arc peili pyöreä kuviolaatta aaltokuvio SapiDesign
Otsosonin peilin valo korostaa kuviolaattaa
.
Kalusteet valitsimme Temalin mallistosta. Entisessä wc:ssä allas oli keskellä tasoa; sijainti hankaloitti sen käyttöä, koska wc-istuin tuli vastaan. Temalin Trend -mallistossa altaan sijainnin pystyy valitsemaan pidemmissä allaskalusteissa; meillä tämä ominaisuus ratkaisi valintaa omalta osaltaan. Eikä laskutilasta tarvinnut tinkiä.
Peilikaapin tilalle valittiin peili tuomaan tilan tuntua. Säilytystilaa kuitenkin tarvittiin, joten kippiovelliset yläkaapit sijoitettiin peilin yläpuolelle ja yksi ovellinen yläkaappi sivulle. Allaskaapin vetolaatikot mahtuvat avautumaan kokonaan leveydestään huolimatta ja niihin mahtuu mukavasti tavaraa. 

Temal allaskaappi kiiltävä valkoinen vetolaatikot Trend SapiDesign
Temalin Trend -allaskaappi


Ostimme Vitran Corniche -merkkisen seinähyllyn kauan sitten työhuoneen remonttiin; aikomuksenamme oli laittaa hieman persoonallisempi ikkunalauta. Hylly vaikutti lopulta liian pieneltä ja hassun näköiseltä, joten ideasta luovuttiin. Nyt se kuuden vuoden jälkeen löysi paikkansa!

Vitra Corniche design interior design details SapiDesign
Vitran Corniche -hylly odotti monta vuotta oikeaa paikkaa kodissamme.

Laita kommenttia mitä tykkäsit ja käy lukemassa aiemmat postaukset alla olevasta linkkilistasta! Aikaisemmat remonttipostaukset:


Huoneiston stailaus myyntiä varten

Vaatehuone

Työhuoneen remontti

Säilytysjärjestelmän suunnittelua

Muistathan, että voit seurata SapiDesignin tekemisiä myös somen puolella:Please, follow SapiDesign in Twitter (in English):

Kommentit

  1. Kiitos tästä postauksesta kylpyhuoneen kunnostamisesta. On totta, että 30 vuoden jälkeen on aika vaihtaa, varsinkin jos osa laitteista ei enää toimi. Teen myös selvitystä aiheesta, sillä pian meille tulee putkistosuunnittelija kartoittamaan kylpyhuoneemme remonttia. https://www.teollisuuspalvelutenkanen.fi/palvelut/mekaaninen-ja-prosessisuunnittelu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti