Video neulahuovutuksesta

illustration picture film video maker SapiDesignMielessäni on pidemmän aikaa pyörinyt ajatus videon tekemisestä ja nimenomaan neulahuovutukseen liittyen. Valitsin itselleni helpon ja tutun tekemisen - neulahuovutetun sydämen - koska kaikki huomio meni aikalailla uuden opettelemeiseen eli videon kuvaamiseen ja sen editointiin. En puhuisi niinkään opetusvideosta, vaan ennemminkin tutoriaalista tai ohjeesta.

Aluksi piirsin käsin luonnostelulehtiöön kuvallisen käsikirjoituksen. Videon kulku oli hyvä käydä ajatuksen tasolla läpi; mitä missäkin vaiheessa esitän, jotta video etenee loogisesti ja katsojan kannalta ymmärrettävästi.manusript pictures SapiDesign
Kuvallinen käsikirjoitus


Loogisen etenemisen lisäksi pohdin editointivaiheessa kunkin videoleikkeen pituutta ja sujuvaa etenemistä työvaiheesta toiseen. Videoleikkeen tuli antaa riittävästi informaatiota aina kustakin työvaiheesta, mutta niin, että katsoja ei kyllästy. Koko video on pituudeltaan reilut 4 minuuttia. Vaatii vähän aikaa katsojalta, mutta ei liikaa, varsinkaan, jos neulahuovuttaminen yhtään kiinnostaa.

Kuvauskalustona toimi oman puhelimeni kamera. Kuvatessa kännykän saaminen "oikealle" kuvauskorkeudelle vaati hieman säätämistä. Valojen säätämiseen meni myös oma aikansa; haastetta valojen säätelyyn toi kuvausalustana toiminut pöydän pinta, joka heijasti valoa häiritsevällä tavalla.
Videoleikkeiden yhdistämiseen ja editointiin käytin iMovie -ohjelmaa ja kaiken kaikkiaan minulta kului editointiin aikaa n. 3,5 h.

iMovie video
iMovie -ohjelman työskentelytila.


Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen ja opin ohjelmasta taas lisää uusia ominaisuuksia.  Toivoisin teiltä palautetta kommentteihin, kuinka mielestänne onnistuin videon tekemisessä. Mikä onnistui ja mitä jäitte kaipaamaan lisää, missä on parannettavaa?

Videon julkaiseminen tässä blogialustassa ei onnistunut Bloggerin 100 Mb:n rajan vuoksi (videoni koko on yli 300 Mb), joten helpointa oli avata YouTube -tili. Tässä itse video.

Muistathan, että voit seurata SapiDesignin tekemisiä myös somen puolella:Ja nyt tietysti YouTubessa.

Please, follow SapiDesign in Twitter (in English):

Kommentit