Neulahuovutettu tiibetinspanieli 

neulahuovutus miniatyyri figuuri 3D tiibetinspanieli SapiDesign

Sain toiveen valmistaa neulahuovutetun tiibetinspanielin. Olen aikaisemmin neulahuovuttanut villakoiria. Kyseessä on siis pienoisveistos, kolmiulotteinen työ, jonka materiaalina on suomalaiselta kehräämöltä ostettu huovutusvilla. Tekniikkana käytän neulahuovutusta.


luonnos tiibetinspanieli piirretty SapiDesign


Työ alkaa siitä, että luonnostelen kyseisestä rodusta käsin piirroksia, jotta pääsen selville siitä millaisia ominaisuuksia rodulla on, jotta voin siirtää ne huovutettuun työhön. Mikäli tilaaja haluaa nimenomaan tietystä yksilöstä niin usein käytän tilaajan itsensä ottamia kuvia apunani. Parhaiten koiran ominaisuuksien tarkastelussa auttavat oikeanlaiset kuvat: koira edestä, takaa ja sivulta. Jos sivuprofiilit poikkeavat toisistaan kovin esimerkiksi turkin kuvioinnin tai värityksen suhteen, niin kuvat on hyvä olla molemmilta puolilta. Onko kyseessä sitten istuva tai seisova malli, niin otetut kuvat sitten tietysti sen mukaan.Tästä tiibetinspanielista minulla oli useita kuvia. Yksi oleellinen kuva kattavasta kuvavalikoimasta puuttui: sivukuva koirasta seisovana. Tätä tietoa paikkailin sitten netistä googlettamillani kuvilla.

tiibetinspanieli villa runko SapiDesign
Runko on 100% villaa. 

Haasteena tässä yksilössä oli turkin värin löytyminen. Oikea väri löytyi kuitenkin erisävyisiä villoja sekoittamalla.

turkki väri tiibetinspanieli SapiDesign
Turkin värin hahmottelua

luonnos tiibetinspanieli neulahuovutus SapiDesign
Luonnos on apuna työn tekemisessä kuvien lisäksi.

viimeistely neulahuovutus tiibetinspanieli SapiDesign
Viimeistelyä vaille valmis.


Se, että työ lopulta on tässä pisteessä vaati useiden tuntien tekemisen ja todellista keskittymistä ja paneutumista. Ei ole itsestään selvää, että lopputulos on kuvien kaltainen, vaan se vaatii työtä. 


valmis neulahuovutus tiibetinspanieli SapiDesign
Valmis teos eri kuvakulmista.


valmis neulahuovutus tiibetinspanieli SapiDesign
Valmis teos.


Jokainen työ on uniikki teos ja kahta aivan samanlaista en pysty käsin valmistamaan. Tilaajan on hyvä ymmärtää tämä jo tilausvaiheessa. Huovuttamani koirat ovat 100% villaa; niiden sisällä ei ole erillistä runkoa tai mitään tukirakenteita. Myöskin silmät ja nenät ovat villasta neulahuovutettuja.

Teos oli vaativa ja haastava, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. 💕

Kommentit

  1. Tää on ihana <3 Ihan ku meidän Söpö tai Nuppu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ihanaa, että tämä työ ilahduttaa :)

      Poista

Lähetä kommentti