Vaatehuone

vaatehuone pinkki satiinilasi
Makuuhuoneen yhteydessä on pieni vaatehuone.

Postasin aiemmin jutun makuuhuoneen remontista. Makuuhuoneen yhteydessä meillä on myös pieni vaatehuone, joka myös koki muodonmuutoksen. Vaatehuoneen oveksi valitsimme satiinilasioven; lasi tuo keveyden sekä tilan tuntua makuuhuoneen puolelle ja satiinilasi estää selkeän näkyvyyden, vain värit heijastelevat läpi. Tämä seikka antoikin mahdollisuuden leikitellä väreillä, tarkemmin sanoen pinkillä.

vaatehuone valaistus satiinilasiovi pinkki
Vaatehuoneeseen valittu väri ei juurikaan näy ellei siellä ole valot päällä.

Aluksi ajattelin väriksi violettia, mutta mieheni kanssa keskusteltuani ymmärsin, että kun ovi on kiinni eikä tilassa ole valoa väri näyttää tummemmalta. Siksi tilaan oli hyvä valita mahdollisimman kirkas väri. Oven ollessa kiinni väri ei juurikaan näy, ehkä heittää korkeintaan pientä kajastusta tilaan. Siksi räikeys ei häiritse ja aina huoneessa käydessä saa piristävän värikylvyn.


valkoinen pinkki väri värit
Valkoisen säilytysjärjestelmän osaset erottuvat mukavasti värikästä pintaa vasten.

Värivalintaan vaikutti myös vaatehuoneeseen tulevan säilytysjärjestelmän väri, joka on valkoinen. Mies mieluili ko. järjestelmästä ns.platinan väriä, jotta säilytysjärjestelmä hieman erottuisi valkeasta seinästä. Platinanvärisiä osia järjestelmään on kuitenkin hankalampi saada paikallisista liikkeistä ja muutenkin se on kalliimpi. Siksi päätin valita voimakkaan ja vahvan värin, jotta valkoiset kiskot erottuvat kivasti taustastaan. Värin päättämiseen osallistui kyllä miehenikin sikäli, kun jaksoi kiinnostua violeteista, liloista ja pinkeistä vaihtoehdoista. Lopullisen värin päätti silloinen työkaverini, joka sävyn lopulta sitten sekoittikin. Eli olen jossain määrin yllytettävissä tai sitten sisäinen prinsessani ei enää vain voinut vaieta ja se halusi ilmentyä näinkin näyttävästi.


Elfa Tikkurila valkoinen Barbie
Kuvaushetkellä vaatehuoneessa oli vasta järjestelmän aloituspaketti kasassa.

Kuvaushetkellä vaatehuone on vielä keskeneräinen, mutta säilytysjärjestelmästä saatiin haalittua kasaan aloituspaketti, jota aina mahdollisuuksien mukaan täydennetään ja lisäillään. Säilytysjärjestelmä on muunneltavissa vaakakiskon vuoksi. Sen varassa roikkuvat riippukiskot ovat liikuteltavissa, jos jostain syystä esim. hyllyjen leveyttä täytyy muuttaa. Lisäksi säästytään liialta poraamiselta ja mahdollisten vaihdoksien myötä myöskin reikien kittaamiselta ja maalaamiselta. Ja ainahan on hyvä olla joustovaraa asiassa kuin asiassa.

vaakakisko riippukisko mesh kori
Seinään kiinnitetyn vaakakiskon varassa riippuvat pystykiskot ovat muunneltavissa.

Aivan suinpäin ei järjestelmää seinään kiinnitetty eli piirsin suunnitelman, kuten aikaisempaankin kohteeseen. Mutta, koska se on itselle tehty luonnos niin se on suoraansanottuna töherrys, jota ei viitsi julkisesti esitellä. Joten lopuksi sitten vielä pinkin täyteinen kuva.

pink pink valkoinen säilytys järjestelmä vaatehuone


Kommentit