"Joo, me mennään naimisiin..."
Jokunen vuosi sitten menimme tosiaan naimisiin - hääjuhla oli todella mieluinen ja meidän näköinen.
Hääjuhlien järjestäminen vie kyllä yllättävän paljon rahaa, joten koristeluissa jouduimme käyttämään
kekseliäisyyttä, luovuutta ja itse tehtynä suurin osa koristeista toteutettiinkin.
Hääpukujen ja vihkisormuksen lisäksi suunnittelu alkoi kutsukorteista. Netistä selaamalla löytää jos jonkinlaista vaihtoehtoa, mutta päädyimme lopulta siihen, että minä suunnittelen ja teen kutsut. Tein muutaman version, joista valittiin mieluinen yhdessä sulhasen kanssa. Kutsuja lähti matkaan yhteensä n. 30 kpl ja kaikki tehtiin samalla kaavalla. Hopeisen kannen (joka aukeaa vasemmalle) alla on valkoinen kohokuvioitu paperi, joka aukeaa oikealle. Kohokuvioidun paperin takapuolella (aukeaa oikealle) oli kaunis runo siitä, kuinka tässä hetkessä on löytynyt oikea ihminen rinnalle taivaltamaan.

häät kutsu kortti juhla
Kutsut hääjuhlaan valmistuivat käsityönä.
Minulla ei ole itselläni yhtään versiota ko. kutsusta, mutta muistelisin, että kutsutekstin jälkeen on ohuesta paperista liimattu vihkonen, jossa oli infoa mm. siitä, kuinka itse juhlapaikalle pääsee perille. Kutsukortin tekemisessä on käytetty paperigiljotiinia, kuvioleikkuria, erilaisia kartonkeja ja papereita, koristenauhaa ja itseliimautuvia "timantteja" sekä ääriviivatarroja.

kutsu kortti häät juhla rakenne
Osa 1. on kansilehti, 2. kohokuvioitu kansilehti ja osa 3. puoliksi taitettu lehtinen.
Hääjuhlan teemaväriksi valikoitui keltainen/kulta, hopea/harmaa ja valkoinen. Keltainen väri oli minulle alusta asti päähänpinttymä, vihkisormuksen kiven väriä myöten. Selasin netistä erilaisia vihkisormusten kuvia ennen häitä ja kaikkein eniten ihastuttivat kuvat, joissa oli keltainen jalokivi. Väriteemaa en toki päättänyt itsekseni vaan lähes kaikesta sovittiin yhdessä.

Keltainen merkitsee minulle aurinkoa ja tulta sekä energiaa. Lisäksi vihkisormukseni oli muuten valkokultainen, joten keltainen safiiri edusti myös keltakullan väriä vihkisormuksessa.

häät juhla sali teema keltainen kulta hopea harmaa
Hääjuhlan väriteemaksi valikoituivat keltainen/kulta, hopea/harmaa ja valkoinen.
Hääjuhlan varsinaisena juhlapaikkana toimi ns. oman kylän seurantalo, jonka juhlasalia/liikuntasalia joutui luonnollisesti koristelemaan juhlavammaksi.

sali juhla koristelu esiintymislava
Salin esiintymislava ennen ja jälkeen koristelun.
Salissa olevaa näyttämöä saatiin koristeltua valkoisella lakanakankaalla sekä Ebaysta tilatulla keltaisella, läpinäkyvällä kankaalla. Keltaista kangasta poimutettiin tietyin välimatkoin hopeanvärisillä nauhoilla, jotka solmittiin rusetille. Rusetein poimutettu keltainen kangas kiinnitettiin näyttämön etulaitaan kiinnitettyyn valkoiseen taustakankaaseen. 
Näyttämöllä olevaa esirippua häivytettiin taustalle kiinnittämällä siihen väriteemaan sopivia ilmapalloja. Kevyt, edullinen, helppo ja näyttäväkin tapa. 
Siskoni soitti juhlissa pianolla häävalssin sekä muutaman muun valssin, jotta lähisukulaisilla oli mahdollisuus tanssittaa hääparia etiketin mukaan. Pianokin verhottiin valkoisella pitsiverholla (näkyy yllä olevan kuvan oikeassa laidassa).
 
juhla häät koristeet koristelu esiintymislava
Näyttämö juhla-asussaan.
 Hääparin pöydän tausta soviteltiin salin toiseen päähän - puolapuiden eteen. Viritelmä ei ollut aivan niin onnistunut kuin olisin halunnut, mutta verhoilla tausta saatiin siedettäväksi. Ostin paikallisesta tavaratalosta 8€ maksavan puutarhakaaren, joka oli väriltään tumman vihreä. Kaari maalattiin valkoiseksi ja siihen kiepulteltiin Ikeasta ostettuja valkoisia verhoja. Kaari koristeltiin vielä teemaan sopivilla tekoruusuilla. Kaaren taustalle tulevia verhoja lainattiin sukulaisilta ja taisi muuama löytyä myös omasta varastosta. Kaaren takana olevat verhot pingotettiin seinälle pyykkinarun avulla, joka pujotettiin verhojen tankokujan läpi.

puolapuut häät koristelu juhla sali
Salin toinen pääty ennen ja jälkeen koristelun.


hääpari pöytä juhla häät koristeet koristelu
Hääparin pöytä.
  

häät juhla puutarhakaari verhot koristelu
Valkoiseksi maalattu puutarhakaari verhottiin verhoilla ja koristeltiin tekoruusuilla.

pöytä kattaus häät juhla koristeet sali
Juhlavieraille katettu ja koristeltu pöytä.

Juhlavieraiden pöytiin vuokrattiin liinat juhlapaikasta. Äitini ompeli valkoisten liinojen päälle harmaat kaitaliinat, joidenka päälle aseteltiin pöytänumerot ja tekemäni pöytäkoristeet. Aidot kukat olisivat olleet ihania, mutta niiden säilyvyys sai meidät miettimään sellaista vaihtoehtoa, jonka pystyi jo edellisenä päivänä asettelemaan paikoilleen.
Vieraiden tuoleihin tehtiin simppelit koristeet. Tuoleille olisi voinut ostaa kertakäyttöiset tuolihuput, mutta taas tuli hinta vastaan. Lisäksi tuolin muoto asetti haastetta koristeen kehittämisen suhteen. Koristeen tuli olla simppeli, joka ei hankaloittaisi vieraiden istuutumista eikä pöydän äärestä poistumista.

häät juhla kaitaliina pöytäkoriste
Pöytäliinoja koristi kankaasta ommellut kaitaliinat.
 Kaitaliinojen päälle kehitin teeman väreihin sopivan pöytäkoristeen. Valkoinen ruusu on taiteltu läpikuultavasta kankaasta (organza, tylli, polyester?) ja ommeltu käsin muotoonsa. Kultaiset kiehkurat ovat kultaisen väristä alumiinilankaa, jonka ympärille on punottu helminauhaa. Alumiinilangasta taivutetut kiehkurat on sidottu toisiinsa hyvin ohuella metallilangalla, jota aikoinaan sai ostettu Tiimarista. Kiinnityskohtaa on peitetty isolla valkoisella askarteluhelmellä, joita kotoa sattui löytymään.

pöytäkoriste hääjuhla pöytä kattaus
Käsin valmistettu pöytäkoriste.
Tässä ehkä pintaraapaisu kaikesta siitä mitä itse loppujen lopuksi valmistettiin ja tehtiin. Molempien sukulaiset olivat työskentelemässä sen eteen, että saimme juhlista sellaiset kuin halusimmekin. Leivonnaisetkin valmistettiin sukulaisten avustuksella hääkakkua lukuunottamatta.
Kauniita muistoja jäi tästä juhlasta, vaikka kaikki vaatikin paljon työtunteja askartelun suhteen.

Kommentit