Säilytysjärjestelmän suunnittelua

Suunnittelu

 Lupasin suunnitella huoneiston vaatekomeroon säilytysjärjestelmän. Tai oikeastaan sellaisen aloituspaketin, jota olisi helppo muunnella.

Suunnitteleminen ja piirtäminen tapahtui käsin, sillä tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta käyttää 3D -mallinnusohjelmia. Minulla on olemassa eräs opiskeluaikana ja opiskelijahintaan hankittu ohjelma, jotta taitoa olisi voinut pitää yllä, mutta se vaatisi koneen Windowsin -käyttöjärjestelmällä. Ehkä joskus saan hankittua läppärin, jolla voisi pyöritellä kaikkea mielenkiintoista, mm. kuvankäsittelyohjelmia.

skaalaus viivain kynä suunnitelma

Tilan hahmottaminen oli aluksi hankalaa juurikin tuon ohjelman puuttumisen vuoksi. Tilaa ei ole aiemmin tarvinnut juurikaan hahmottaa omassa päässään ja työpiirustuksetkin on saanut suoraan "tulostettua" 3D -mallista. Tämä siis vaati asian tarkastelua aivan toisella tavalla, kun ei itse nähnyt suoraan 3D -mallia, vaan se piti hahmottaa piirtämällä. Toki perspektiivissä piirtäminen auttaa hahmottamaan heti, mutta se ei tapahdu mittakaavassa, joten mitat ja sen asettamat rajat käydään läpi työpiirustusten kautta (kuvannot edestäpäin).

Onneksi kyseessä oli kuitenkin todella helppo kokonaisuus ja suurin osa ajasta menikin ko. säilytysjärjestelmän osien opiskeluun ja tarjonnan laajuuden hahmottamiseen. Tämän hetkisessä työssä tarvitsen kyllä tämän säilytysjärjestelmän tuntemusta, joten tehtävä tuli kuin tilauksesta. Lisäksi omakin vaatehuone tarvitsisi säilytysjärjestelmän ja nyt seuraava suunnitelma syntyy varmasti vähän helpommin, kun on jo kokemusta. Olen kyllä ennnenkin työskennellyt tämän järjestelmän parissa, mutta minulla on ollut hyvin pintapuolinen tietämys siitä.

pohja suunnitelma mitat


leikkauskuvannot työpiirustus

Lopuksi piirsin havainnollistamisen vuoksi perspektiivikuvan. Sen kanssa syntyi useampikin versio, kunnes tämä viimeisin tyydytti sen verran, etten alkanut enää uutta piirtelemään. Perspektiivihän on ihan pielessä, kuten piirroksen huoneen nurkasta voi nähdä, mutta suunnitelman saaja saa kiinni ajatuksestani, koska leikkauskuvannoissa A-A ja B-B jotkut osat jäävät peittoon juuri huoneen nurkkauksessa. Piirtäminenkin vaatii näköjään harjoittelua taidon ylläpitämiseksi. Ihan liian vähän on tullut piirreltyä viime aikoina. Pitää koittaa löytää aikaa vaan enemmän. Ensi kertaan!

perspektiivi piirros suunnitelma 

Kommentit