The Pääsiäispupu 2017

pupu pääsiäispupu neulahuovutus
The Pääsiäispupu 2017
Menneisyydessä tehtyjä töitä on tullut esiteltyä jonkun verran ja jatkoa varmasti tulee vielä. Tällä kertaa kuitenkin jotain pari päivää sitten valmistettua.

Neulahuovutuskokeilut ovat siis jatkuneet pääsiäispupun muodossa. Jälleen kerran tässä oli lähtökohtana halu luoda äkkiä jotain ja ilman suunnitelmia tai luonnoksia mentiin taas. Joku häilyvä mielikuva päässä ja sitten menoksi.
Halusin kokeilla kuinka vanu, siis ihan kangaskaupasta ostettava täytevanu, muotoutuu neulahuovutuksessa. Löysin joskus jostain internetin syövereistä tekstin/blogin/videon(?), että vanu huovuttuu neulalla ja sillä on helppoa tehdä haluttu muoto. Kieltämättä tuli keskityttyä pelkkään muodon luomiseen, kun ei tarvinnut miettiä värejä tms.


Oma kokemukseni on, että vanu kyllä huovuttuu neulan avulla haluttuun muotoon, mutta vanu ei ole tiivis, eikä siitä mielestäni saa neulalla tehtyä tarkkoja muotoja. Voi olla, että en malttanut "tikutella" neulalla tarpeeksi pitkään, mutta tämän työn tarpeisiin riittävästi kuitenkin. Kokeilut tulevat varmasti jatkumaan tämän osalta, sillä isojen töiden osalta tässä säästää villaa huomattavat määrät. Hahmo on kuitenkin 24 cm korkea.

runko vanu pupurunko vanu pupu

Yllä olevissa kuvissa pupu on siinä muodossaan, kun se oli "rungon" tekemisen jälkeen. Eli kuvassa on menossa ensimmäinen kerros villaa päälle- Valkoiset kohdat ovat vielä vanua.


pupu pääsiäispupu


Näissä yllä olevissa kuvissa pupu on saanut yksityiskohtia ja tässä on keskitytty värien hakemiseen ja yksityiskohtien muotoon. Hahmo oli tässä vaiheessa vielä melkoisen pehmoinen ja muodot eivät ole tarkkoja ja hallittuja.

pääsiäinen pupu pääsiäsipupu DIY

Yllä olevissa kuvissa on jo useampi ohut villakerros takana. Yksityiskohdat ovat pääpiirteittäin kohdallaan. Sitten vielä vähän kerroksia ja muodon tarkkaamista.

pääsiäinen pupu DIY
Hampaat on leikattu askarteluhuovasta ja rusetti on koristenauhaa.
pääsiäinen pupu neulahuovutus DIY

Oikeanpuoleinen kuva seikkailee myös Facebookin Huovutus -ryhmän sivuilla. 

Neulahuovutettu villa tuo työlle lopullisen ryhdikkyyden ja muotoja on helpompi viedä haluttuun suuntaan. Pupun etuhampaat on leikattu tavallisesta, askartelukaupasta saatavasta valkoisesta huopa-arkista, ja neulalla villan avulla tökitty/kiinnitetty hahmoon kiinni. Rusetti on koristenauhaa.

Lopputulos on minua miellyttävä; hauska ja suloinen. Tässä on kyllä kaikuja lapsuuden lempihahmosta, Pupu Tupunasta. Varsinkin nuo otsahiukset.

Mielessä on vaikka mitä ideoita pääsiäistä varten. Eri asia on miten niitä ehdin toteuttaa saati sitten tänne päivittää.😊
Kommentit