Joulumyyjäiset 2016


Olen kahdessa eri blogitekstissäni ( pastellimaalaus ja neulahuovutus) maininnut joulumyyjäiset johon osallistuin joulukuussa 2016. Ajattelin, että nyt on aika avata asiaa tarkemmin. 

Osallistuin siis 10.12.2016 ystäväni kanssa Joulutorille, joka on jo parina vuonna aikaisemminkin järjestetty Pieksämäen Veturitalleilla.

joulu myyjäiset Pieksämäki Joulutori


 Valmistin myyjäisiin erän käsintehtyjä joulukoristeita, joulukortteja ja pastellimaalauksia. Minulla ei ole yritystä ( toiv. joskus vielä on ) ja osallistuin ihan yksityishenkilönä myyjäisiin. 
Myynnissä minulla oli siis itseni valmistamia joulukortteja ja huovutettuja joulukoristeita sekä pastellimaalauksia.

Joulukortit valmistin maalaamalla vesiväreillä hahmoja/ kuvia ja yhdistelin ne sitten askartelemiini korttipohjiin. Monena, monena vuonna olen tehnyt lähetettävät joulukortit sukulaisille ja tuttaville pelkästään vesiväreillä maalaamalla ja se on ollut hyvin työlästä ja vienyt liikaa aikaa. Askartelun ja vesivärimaalauksen yhdisteleminen nopeuttaa prosessia ja antaa persoonallisen leiman. Kortit olivatkin ainoita, jotka menivät kaupaksi tuolla myyjäisissä. 

joulukortti vesiväri askartelu DIY

kuusi joulu joulukuusi kortti joulukortti

vesiväri kynttilä joulukortti

joulukortti joulukellot vesivärienkeli kortti akvarelli


Tämä enkelikortti on suosikkini. Enkeli on siis maalattu vesiväreillä, rajattu tussilla ja korttipohja on askarreltu niistä materiaaleista mitä kotoa sattui sillä hetkellä löytymään.
Tässä enkeli muistuttaa Martta Wendelinin kuvituksia. Herkkää, vähäeleistä ja suloista. Tämä on niitä onnistumisia, jotka todella tuntuu itsestä onnistumisilta. En tarkoita kopioimista tai samankaltaisuutta esim. Wendelinin kanssa, vaan tämä on piirros, johon itse olen aidosti todella tyytyväinen. Siinä on kaikki sattunut kohdalleen. Väri, muoto, sopusuhtainen sommitelma, viivalla ilmaisu (tussirajaus). Minulle kaikki on tässä oikein.
 Neulahuovutustekniikan lisäksi olen tehnyt tuotteita myös märkähuovuttamalla. Lumiukot ovat siitä hyvä esimerkki. Pyörittelin lämpimän veden ja marseille -saippuan yhdistelmällä valkoisesta villasta erikokoisia palloja ja yhdistelin ne lumiukon vartaloksi. Porkkananenä ja suu on neulahuovutettu ja silmät sekä "hiilinapit" ovat muovihelmiä. Lumiukon kädet on taivutettu mustasta alumiinilangasta.

lumiukko huovutus

 Joulukuuset on valmistettu myöskin huopapalloja käsin märkähuovuttamalla. Kuusessa on kolmea eri vihreän sävyä ja melkein sata palloa sai käsin pyöritellä yhtä kuusta kohden. Onneksi sisälle tulevia, kartion mallisia tyhjiä lankarullia oli vain kaksi. Kuusen ympärille pyöritin "koristenauhaksi" kullanväristä alumiinilankaa.

 

huovutus huopapallo joulukuusi
Näiden töiden lisäksi myyjäisissä olivat mukanani Pastellimaalaus - ja Neulahuovutus -kirjoituksessani mainitsemat työt. Myyjäiset olivat tunnelmaltaan ihanat ja Suomessa on valtavasti taitavia käsityön harrastajia. Kannattaa käydä tämänkaltaisissa tilaisuuksissa vähintään ihailemassa kotimaan taitajia aina kun mahdollista.


Kommentit