Huoneiston stailaus myyntiä varten


Jokunen vuosi sitten saimme tilaisuuden muuttaa maalaismaisemiin omakotitaloon ja silloinen kaupunkikaksio täytyi saada pikapikaa myyntiin kiireelliseksi osoittautuneen muuttoaikataulun vuoksi.

lime turkoosi sohva
Turkoosia ja limeä mustavalkoisessa värimaailmassa tehosteena.

valkokangas kaiutin
Kuvaamisessa kamerajalustalla oli iso merkitys kuvakulmien hakemisessa.

Päätimme myydä asuntoa itse Etuovi.com - sivustolla. Tällä sivustolla oli muistaakseni joku käyttömaksukin, ehkä noin 150 € luokkaa, mutta se tuli huomattavasti halvemmaksi kuin asunnonvälittäjän parin tonnin palkkio.
Toki olisimme kääntyneet ammattilaisen puoleen mikäli kukaan ei olisi ollut kiinnostunut asunnosta, mutta kuinkas kävikään! Ensimmäinen kiinnostunut otti seuraavana päivänä ilmoituksen julkaisusta yhteyttä ja lopulta asunto päätyi hänelle.

Somisteina mm. limen värinen tehosekoitin ja termoskannu.

Myynti-ilmoitusta varten päätimme laittaa asunnon kuvauskuntoon eli ns. stailata ja ottaa tyylikkäitä, houkuttelevia kuvia huoneistosta.

lila sänky päiväpeite
Auringonvalo toi haastetta kuvaamiseen.
Ensimmäiseksi veimme kaiken ns. ylimääräisen tavaran pois ja jätimme vain huonekalut, tekstiilit ja muutaman somisteen (esim. termoskannu keittiössä) esille. Mielestäni kuvissa saa näkyä eläminen, mutta vain harkitusti. Kaikki ylimääräinen vie vain turhaan pois huomiota itse asiasta.

Tumma sävymaailma ja vastavalo olivat haastavina tekijöinä kuvaustilanteessa.
Myyntikuvissa on hyvä olla pohjapiirros esillä, jotta tila on helpompi hahmottaa ja kuvat tilasta yhdistyvät mielessä ns. oikeille paikoilleen. Kuvat tulisi mielestäni olla informatiivisia ja mielellään imartelevista kuvakulmista. Tarkoitushan on saada potentiaalinen ostaja kiinnostumaan ja tulemaan paikan päälle. En siis tarkoita, että mahdollista ostajaa pitäisi harhauttaa millään tavalla, tai luoda perusteettomia illuusioita, mutta hyvin mietityt kuvakulmat, rajatut ja selkeät kuvat houkuttelevat katsomaan paikanpäälle. Ja paikanpäällähän mahdollinen ostopäätös yleensä tehdään.

komero kaappi säilytystila
Makuuhuoneessa oli paljon kaappitilaa.

Järjestelmäkameran objektiivi ei ollut ihanteellinen pienten tilojen kuvaamiseen.

Tiilenpunaiselle parveekkelle toi piristystä lähiväreistä keltainen.

Parvekekuvista välittyy hyvin tilan olemus.

Kommentit